Toners en cartridges

One click for more sollutions
Bel mij terug
Direct bestellen
Stuur e-mail
Contact met WhatsApp
Direct bestellen
Bel mij terug
Stuur E-mail
Ga naar de inhoud

Toners en cartridges

www.smart-systems.nl
28 maart 2019
Defecte laserprinters bevatten vaak nog de tonercartridges.
Toner is eigenlijk als de inkt voor de laserprinter of copieer apparaat. Toner is een zeer fijn poeder en kankerverwekkend.
Het is zo fijn dat het door de porien van de huid heen dringt en direct in de bloedbaan terecht komt. Ook bij inademing is toner gevaarlijk.
Verder hebben (vaak de wat oudere) tonercartridges een seleniumdrum. Selenium is een halfgeleider, net als het bekende silicium, en is ook buitengewoon milieubedrijgend. Het is dus van belang dat er zeer zorgvuldig met toners wordt omgesprongen.
Tonercartridges kunnen niet gewoon meegenomen worden in het recycleproces.
Bij ons wordt elke binnenkomende laserpinter - laserfax of copieer apparaat gecontroleerd op de aanwezigheid van toners. De toners worden dan verwijderd opgebulkt en door een gespecialiseerde firma afgevoerd en gerecycled.
Tonercartrdiges zijn goed te recyclen. Cartridges van populaire printers kunnen worden gereviseerd en opnieuwd gevuld, waarna ze als goedkope vervanger voor orgineel weer gebruikt kunnen worden. Anders kan uit de cartridges de toner verwijderd worden om opnieuw te worden ingezet.

Een paar tips voor het gebruik en afvoer van toners:

Vlekken gemaakt met toner? Haal eerst de stofzuiger erbij!
Wees erg voorzichtig met oude toners. Als u ze laat vallen en ze breken heeft u uw kantoor helemaal onder een dun laagje zwart stof en bent u lang met de stofzuiger in weer. Bovendien is inademing van toners echt heel slecht voor u. Heeft u een wat groter aantal oude en of lege toners van een van de grote merken liggen? Laat ze ophalen door een toner recycle firma.
Niet eten - drinken - roken als u met toner in de weer bent. Tonerstof op de handen? Direct goed afwassen met water en zeep!
Toner is gevaarlijk, wees er altijd voorzichtig mee!
Oude toners beslist NIET in de container. Laat ze afvoeren door een toner specialist of door Smart-Systems.


Smart Systems   - 2021
Tel.    +31  38 755 01 67
Gsm. +31 6 19 37 99 09
Ons  adres is:

Kerkenbos 1103B
6546 BC NijmegenMo: 12:00 - 15:00
Di t/m Vr: 9:00 - 17:00

Inschrijven voor nieuwsbrief

Terug naar de inhoud