Data in smartphone

One click for more sollutions
Bel mij terug
Direct bestellen
Stuur e-mail
Contact met WhatsApp
Direct bestellen
Bel mij terug
Stuur E-mail
Ga naar de inhoud

Data in smartphone

www.smart-systems.nl
15 augustus 2019
De grote voordelen van een Smartphone zijn de vele mogelijkheden. Als je in de file staat kun je via de Smartpone de tijd en lengte van de file opvragen.

Je kunt weerberichten bekijken en bijvoorbeeld de buienradar raadplegen. Onderweg in de trein kun je filmpjes 'streaming' op het internet bekijken. Je zou bijvoorbeeld ook een filmpje kunnen maken en deze vervolgens op Youtube plaatsen of je zou er bijvoorbeeld ook een Powerpoint presentatie mee op kunnen slaan en later presenteren bij relaties of kennissen. Een Smartphone biedt veel voordelen omdat er veel meer mogelijk is. Het begint er steeds meer op te lijken dat de Smartpohne een soort tweede personal computer is geworden, die je mee kunt nemen als mobiele telefoon. De mogelijkheden zijn eindeloos. En naturlijk gebruikte smartphone is geld waard. Maar hoe zit met persoonlijke data in smartphone ?
Uit onderzoek blijkt dat de smartphone door velen als onmisbaar wordt gezien, 96 procent van de ondervraagden neemt de smartphone dan ook altijd mee zowel op (werk)reis als op vakantie.

Persoonlijke data staat ook na 'reset' op uw smartphones.
Wanneer je van plan bent om je oude smartphone of tablet te verkopen en je denkt dat met de optie 'Terugzetten op fabrieksinstellingen' inclusief 'Alle gegevens wissen' aangevinkt ook al je persoonlijke data op het toestel gewist wordt, dan kun je wel eens bedrogen uitkomen.
Dat heeft een expert op het gebied van identiteitsdiefstal geconcludeerd na onderzoek. Volgens Robert Siciliano van McAfee blijft een groot deel van de data ook na het 'wissen' nog altijd op het toestel staan en is het ook nog te benaderen.
Zijn advies is dan ook om je oude smartphones gadgets NIET te verkopen als je bang bent dat iemand anders toegang krijgt tot jouw persoonlijke data, email accounts en andere gegevens die je liever niet op straat, of, erger nog, in de handen van onverlaten wilt zien belanden.
Siciliano kocht de afgelopen maanden 30 tweede hands producten, voornamelijk smartphones (van diverse fabrikanten) en Windows laptops. In 15 gevallen wist hij persoonlijke gegevens in te zien van de vorige eigenaren. Sommige verkopers hadden gewoonweg vergeten, al dan niet bewust, om hun toestel te wissen voordat ze hem verkochten. OK, het is natuurlijk dom om je toestel niet te wissen voordat je hem (aan een wildvreemde) verkoopt, maar in 15 gevallen waren enkele simpele hack-acties, deels met de hulp van een expert, voldoende om ook op gewiste toestellen nog persoonlijke data te vinden en bekijken. Daarbij ging het niet alleen om foto's of emails maar in sommige gevallen ook bankgegevens.
Volgens Siciliano was het probleem het grootst bij Android toestellen. Ook na het 'Terugzetten op fabrieksinstellingen' inclusief de optie 'Alle gegevens wissen' bleek er bij die smartphones nog heel wat persoonlijke data terug te halen. Zijn advies is dan ook om oude toestellen NIET te verkopen. Hetzelfde geldt voor Windows XP laptop's en PC's. "Leg ze in een kast of vernietig ze. Het risico is te groot om je identiteit te 'verkopen' voor een paar tientjes", aldus Siciliano.


Smart Systems   - 2021
Tel.    +31  38 755 01 67
Gsm. +31 6 19 37 99 09
Ons  adres is:

Kerkenbos 1103B
6546 BC NijmegenMo: 12:00 - 15:00
Di t/m Vr: 9:00 - 17:00

Inschrijven voor nieuwsbrief

Terug naar de inhoud