Data in printers - Smart Systems

  
Direct bestellen
Bel mij terug
Stuur E-mail
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Data in printers

Info & Tips
Printers kunnen data bevatten

Vertrouwelijke informatie ook in printers !

Niet alleen computers en laptops bevatten een harde schijf. Ook moderne printers en kopieermachines bevatten een soortgelijke harddisk. En deze harde schijf bevat alle scans, prints, kopietjes, faxen en emails die door het apparaat verwerkt zijn. Dit maakt een printer of kopieermachine een bron van vertrouwelijke informatie, zoals persoonsgegevens.
Als u dus een printer uit handen geeft voor recycling, of hem verkoopt aan
een opkoper dan kan de nieuwe eigenaar keurig de laatste print opdrachten weer uitdraaien.
Hiermee kan dus vertrouwelijke informatie zomaar op straat komen te liggen. En Wat de gevolgen hiervan kunnen zijn laat zich raden.

Hoe kunnen mensen bij uw data komen?


Doormiddel van eenvoudig te downloaden software kan de harde schijf van de printer of kopieermachine worden uitgelezen. Binnen enkele uren kan alle data van een harde schijf zichtbaar gemaakt en bekeken worden.

Wij kunen onderkennen dit probleem, voor slechts een paar euro vernietigen wij digitale informatie, achtergebleven in uw afgeschreven printers.

In printers treffen we het volgende aan:

staal - roestvrijstaal - koper - aluminium - messing - blik (gegalvaniseerd staal) - kleine hoeveelheden synthetisch rubber voor loopwieltjes - en verder de milieubedreigende stoffen die we ook in IT-afval tegenkomen.
Bovendien komen we in bepaalde soorten (grotere en oudere) printers siliconen en siliconenolie tegen. Printers worden - nadat de cardridges en eventueel achtergebleven papier zijn verwijderd - op de dezelfde manier gerecycled als overig IT afval.

Vooral laserprinters en inkjetprinters zijn prima te recycelen. Een printer bestaat uit een plastic buitenkant, een electronisch stuurgedeelte en een complex mechanisme.

Bij de inkjet printers is het mechanisme vaak licht uitgevoerd en van plastic, bij laserprinters zien we meer metalen onderdelen. Milieutechnisch onderscheiden printers zich van ander IT afval juist vanwege de mechanica die erin zit.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu